Translate

marți, 19 august 2014

Boabele de mustar!

Boabele de mustar sunt excelente impotriva cancerului si pentru reglarea glandei tiroide!
Semintele (boabele) de mustar s-au bucurat de o legatura stransa cu civilizatiile umane din timpuri imemoriale. Grecii antici si romanii le-au folosit in mod regulat pentru gatit, dar acelasi lucru l-au facut si indienii in bucataria lor proprie. Aceste seminte, picante si cu puternic miros, au fost chiar mentionati in Noul Testament al Bibliei in “Pilda semintei de mustar”, a lui Iisus Hristos.
Din pacate, reputatia semintelor de mustar s-a diminuat in ultimul timp, datorita legaturii lor cu mustarul, care, la randul sau, este conectat la fast-food, hamburgeri si hot-dog. Acest lucru este regretabil, deoarece atat semintele de mustar cat si popularul condiment (produs natural, fara conservanti!) contin multe beneficii pentru sanatate.
Sunt bogate in compusi ce lupta impotriva cancerului
Semintele de mustar sunt surprinzator de bogate in fitonutrienti numite isotiocianate, care au fost studiate extensiv pentru beneficiile lor anti-canceroase. De exemplu, un studiu publicat in “International Journal for Vitamin and Nutrition Research” in 2002 a constatat ca isotiocianatele pot inhiba mitoza si stimuleaza apoptoza (moartea celulelor) in celulele tumorale umane. Un alt studiu publicat in “Carcinogenesis” in 2010 a descoperit faptul ca praful din seminte de mustar, care este bogat intr-un grup deosebit de benefic de isotiocianate, numit alil-isotiocianate (AITC), poate inhiba semnificativ dezvoltarea cancerului vezicii urinare. Aceste rezultate impresionante sugereaza ca adaugarea unei cantitati mai mari de seminte de mustar la dietele noastre poate preveni, si, eventual, chiar trata, dezvoltarea cancerului.
Semintele de mustar sunt pline de seleniu care reglementeaza tiroida
O lingura de seminte de mustar contine aproximativ 21% din doza noastra zilnica recomandata de seleniu. In afara de a fi un antioxidant care ajuta la curatarea radicalilor liberi ce cauzeaza boli, seleniul este, de asemenea, responsabil pentru transformarea hormonului tiroidian T4 (mai lenes) in T3 (mai activ). Intr-adevar, seleniul lucreaza alaturi de iod pentru a ajuta la mentinerea functiei tiroidiene. Din moment ce o tiroida disfunctionala poate face ravagii in organism, este intotdeauna important sa se consume alimente bogate in seleniu, precum si iod.
Contin compusul anti-inflamator curcumina
V-ati intrebat vreodata de ce mustarul si semintele de mustar sunt, de obicei, de culoare galbena? Pentru ca acestea contin curcuminoizi, un grup de pigmenti liposolubili care sunt, de asemenea, gasiti in turmeric, ghimbir si alte ierburi si condimente de culoare galbena. Curcuminoizii, din care cel mai cunoscut este curcumina, sunt antioxidantii care poseda beneficii notabile anti-cancer (vezi articolul de pe almeea.com: Curcumina (sau curcuma), cea mai puternica substanta naturala impotriva cancerului! Mult mai eficienta decat majoritatea tratamentelor chimioterapeutice ale corporatiilor farmaceutice!). Curcuminoizii sunt, de asemenea, niste anti-inflamatori puternici. De exemplu, un raport publicat in “Alternative Medicine Review” in 2009 a constatat ca aceasta curcumina poate alina durerea asociata cu starile inflamatorii cum ar fi artrita reumatoida, boala inflamatorie a intestinului si sindromul de colon iritabil.
Reprezinta o buna sursa de vitamine si minerale
Semintele de mustar sunt o buna sursa de substante nutritive variate, inclusiv calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc si mangan. Doua lingurite ne furnizeaza 6 la suta din necesarul nostru zilnic recomandat de acizi grasi, omega-3, acizi polinesaturati benefici, necesari pentru a construi membranele celulare din creier.
Mustarul si semintele de mustar naturale, de buna calitate, sunt usor achizitionate on-line sau din magazine. In timp ce semintele de mustar pot fi consumate si crude, totusi, gustul lor le face deosebit de potrivite pentru mancarurile gatite.

Almeea

Niciun comentariu: