Translate
miercuri, 26 martie 2014
Regenerarea
Corpul nostru se regenereaza in intregime la fiecare 7 ani dar, in cele mai multe situatii, cu celule care MOSTENESC o stare de degradare din ce in ce mai avansata. TOTUSI, ne ramane cel putin ca oportunitate, posibilitatea de a ne reinnoi in intregime la fiecare 7 ani, adica la varstele de 7, 14, 21, 28, 35, 42, 49, 56 etc. de ani.
Daca in loc sa proliferam celulele bolnave printr-un stil de viata nesanatos, ne-am concentra energia pe vindecarea lor, am putea inversa procesul de imbatranire si sa intinerim.
De curand am descoperit programul astrologic care determina ca acest proces sa se intimple periodic in vietile noastre. Este Selene (asteroidul 580) sau Luna Alba, cel mai curat loc din horoscop asociat cu karma noastra usoara. Energia acestui asteroid ne arata calea Luminii prin faptele noastre bune, prin utilizarea darurilor noastre pentru oameni.
O data la 7 ani, Selene se intoarce pentru fiecare dintre noi “acasa” si poate fi una dintre cele mai stralucitoare perioade din viata noastra. Selene este “ mama cea buna” care revine la fiecare 7 ani pentru a recompensa faptele bune ale copiilor ei. Adica exact la 7, 21, 28, 35, 42, 49, 56, 63 , 70, 77, Selene isi face aparitia in viata noastra si activeaza iar si iar procesul de regenerare, oferindu-ne o noua sansa de a fi sanatosi si fericiti… Depinde numai de noi daca o valorificam sau nu.
( adriana-astro.com )
Si iata cum se manifesta logica si consistenta Universala: pentru a sustine procesul de regenerare a organismului avem nevoie de un microelement care se numeste… SELENIU.
Seleniul, ca element chimic, a fost descoperit de J.J. Berzelius la Stockholm, in 1817. Termenul “selenium” vine din cuvantul grecesc “selene” care inseamna “luna”. Denumirea se datoreaza unui fenomen foarte interesant, care il pune in relatie cu luna: seleniul pur isi creste conductivitatea de o mie de ori atunci cand este mutat de la intuneric la lumina solara puternica.
In general, seleniul actioneaza ca un puternic antioxidant natural care previne lezarea, imbatranirea si distrugerea celulelor. Activitatea sa se coordoneaza cu cea a vitaminei E.
Este de asemenea indispensabil in sinteza si functionarea a numeroase enzime (intre 20 si 40) care se gasesc in creier, piele, rinichi si intestin.
Este implicat si in fabricarea hormonilor tiroidieni. Din aceasta cauza, anumite hipotiroidii sunt agravate de carenta de seleniu.
Este un mineral care intra in compozitia atat a proteinelor specifice din spermatozoizi cat si din prostata.
Seleniul este indispensabil sistemului imunitar si s-a observat ca atunci cand se consuma seleniu in doza zilnica, acesta este capabil sa creasca capacitatea organismului de a face fata virusurilor. Aceasta proprietate a seleniului il face sa fie prescris de catre medici mai ales in perioada toamna-iarna pentru o cat mai buna stare de sanatate.
Are un efect hepatoprotector, prin rolul pe care-l are in functiile de detoxifiere hepatica.
Seleniul a fost descris de unii oameni de stiinta ca fiind microelementul anticanceros.
Surse de seleniu: oul aduce o cantitate perfecta de seleniu, fasole alba, alune, ardei rosu, linte, struguri
Alimentele cu cel mai bogat continut de seleniu sunt algele marine si, in general, toate alimentele care contin proteine.
Nucile sunt de asemenea o sursa perfecta de seleniu, sunt bogate in grasimi sanatoase, zinc si vitamina E, prin aceasta minunata combinatie naturala asigurandu-se o buna absorbtie a tuturor acestor elemente. Sunt ideale pentru un par frumos.
Respiratie & Alimentatie
Structura vietii este simpla, patru sunt elementele care stau la baza ei: hidrogen, oxigen, carbon si azot (in dimensiune ezoterica: foc, apa, pamant, aer). Toti nutrientii pe care ii consumam sunt formati din lanturi de hidrogen, oxigen si carbon dar numai proteinele contin si azot.
Gregg Braden, in “Matricea divina”, asociaza elementul azot cu Dumnezeu, in timp ce carbonul este cel care ne diferentiaza de El. Cartea demonstreaza cum, prin cele 4 elemente ale vietii, numele lui Dumnezeu este inscris in codul nostru genetic.
De ce avem nevoie de azot?
Oxidul nitric, cunoscut si ca monoxid de azot (NO), este un gaz simplu, care contine un atom de azot si unul de oxigen. El poate fi produs de bacterii, se elibereaza prin combustia azotului, de exemplu, in cazul fulgerului sau este produs in organism de catre diverse celule.
Valva oxidulului nitric se afla in nas, mai exact in faringele nazal, motiv pentru care meditatia si respiratia nazala sunt atat de importante. Fluxul de aer care trece prin nas in timpul respiratiei faciliteaza alimentarea surselor de oxid nitric (cu conditia sa existe aceste surse in organism), astfel incat acesta sa fie produs si injectat in sistem. Oxidul nitric creeaza acea stare bine-cunoscuta de relaxare, liniste, expansiune si pace, cheia care deschide calea spre nirvana.
In termeni stiintifici…
Rolul oxidului nitric in metabolism a fost descoperit in urma cercetarilor farmacistilor Furchgott, Murad si Ignarro. Acestia au demonstrat rolul sau vital in functionarea normala a sistemului cardiovascular. Cercetatorii au descoperit ca oxidul nitric produs de catre o celula poate penetra rapid membranele celulare si poate regla functionarea celulelor vecine. Faptul ca un gaz poate avea rolul de mecanism de semnalizare celulara era, pe atunci, un concept nou in biologie. Pentru aceasta descoperire, cei trei oameni de stiinta au primit Premiul Nobel pentru medicina, in 1998.
Oxidul nitric are un efect de calmare, determinand o reactie in lant, la nivel celular, prin intermediul careia vasele de sange se relaxeaza si se dilata. Imbunatatirea circulatiei duce la o mai buna oxigenare celulara, ceea ce revitalizeaza, trezeste organismul si, de asemenea, sustine functia sexuala. Mari cantitati de oxid nitric sunt produse in timpul orgasmului.
Pentru creier oxidul nitric functioneaza ca un neurotransmitator care faciliteaza transmiterea mai rapida a informatiilor. Dar totul pleaca de la inima, prin relaxarea vaselor sanguine si fluxul sanguin care circula nestingherit in tot corpul.
Scaderea productiei de oxid nitric duce la degenerarea celulelor si la aparitia disfunctiilor organice. Fara oxidul nitric am cadea in letargie, intr-un somn fara sfarsit.
Care sunt sursele de oxid nitric
Oxidul nitric este sintetizat din aminoacidul L-ARGININA. In organism, acest aminoacid se transforma in oxid nitric.
L-arginina ajuta de asemenea la sintetizarea proteinelor (caramizile vietii), stimuland astfel regenerarea tesuturilor.
Surse de arginina: pepene rosu, goji, cacao, nuci, usturoi, nucsoara, migdale, fistic, seminte de susan, dovleac, albus de ou, spanac, floarea soarelui, nuca de cocos, stafide, vegetale care contin în mod natural nitrati si nitriti, compusii finali in metabolismul oxidului nitric -
salata verde, spanac, sfecla si… rodii.
De la Selene, la Persefona…
Se stie despre efectul afrodisiac al rodiilor si poate va amintiti povestea Persefonei pe care Hades a ademenit-o sa se intoarca in infern timp de 6 luni pe an, din toamna pana in primavara, dandu-i sa manance seminte de rodie.
Si inca o data, Zeii se dovedesc deasupra noastra, altfel spus sunt programele prin care suntem condusi.
sursa:alvalia.ro
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu